Коса за удължаване – важни термини

Косата за удължаване освен мода, изисква и познание. Така както се отнасяте към себе си, отнасяйте се и към косата си. А преди това ще ви представим основните неща, които трябва да знаете.

Коса на тресаРед от коса, направен с помощта на специална машина,захващайки косъма в единия край, а другия остава свободен. (подобно на перде). Ушития край е не само стабилен, но се ползва и за основа при прикрепянето на косата към главата.

Редове – Често биват наричани пластове, треси, кичури, комплекти и т.н. Но най-правилното найменование е редове. Те се нарязват от тресата ( по размери на клиента или по други фактори) и се поставят на няколко места по главата и на различни нива.

Клипс (щипки) – Фибички тип тик-так, с подпомагащ гребенче. Поставят се по няколко на ред от  вътрешната страна на тресата, с което се прикрепят за главата и остават невидими в косата.

Капси – Най-често метални рингове, със силиконово уплътнение, през които чрез инструменти се прокарва коса. Прекарания тъничък кичур коса е смесица от коса на клиента и от тази  а тресата. След поставянето на всяка капса тя се “смачква” и кичура коса остава “затиснат” в нея. Също като клипсите, капсите се поставят по няколко на един ред от треса. Това е постоянен метод за поставяне и изисква ежемесечна поддръжка, както и поставяне  и сваляне от специалист. * Поставянето на треса с капси е различно от кичурите на капси. Кичурите са предварително капсуловани и изискват различна тегнология на поставяне.

Двоен ред– Прави се от парче от тресата с коса, по избрани размери, и се прегъва на две. Може да се ползват един или повече. По този начин реда придобива плътност и издръжливост при ресане. Препоръчва се в 90% от случайте с удължаване на коса с треса.

Разгледайте нашите предложения на www.bgunique.com и очаквайте продължението на тази статия съвсем скоро.