Коса за удължаване – важни термини 2

Естествена коса за удължаване още от най-важните теермини в продължение :

Реми технология –  Технология или метод за направа на коса на треса. При него се спазват следните изисквания:

  • Посока на косъма – Отрязания, от главата,  край на косата се вплита в треса , а края на косъма остава свободен. Тази последователност се спазва по цялата ширина на тресата.

  • Кутикул- Естествената обвивка на косъма, която му дава блясък и здравина. При реми технологията той, не преминава през химическо или дуго третиране и остава цял.

  • Нетретирана коса – Косата не е боядисвана, изсветлявана или каносвана. Целта е запзването на напълно суровия й вид и здравина.

Реми технологията се отнася до високия клас коси, които са по-скъпи, но и много по- издръжливи на обаботка с маши, преси, боя, изсветляване и т.н. Реми косата може да бъде освен на треса така и на кичури.

Тегло на тресата – Изключително важен фактор при избора ви на треса. За стандарт се счита теглото от 100гр. С това тегло се счита, че може да не само да се удължи косат, но и да се придаде плътност. При правилно поставяне, косата ще се слее с вашата съвсем естествено и никой няма да разбере разликата. Широко разпространени са и половин тресите от по 50гр. Това количество коса дава предимно дължина и няма голяма плътност, препоръчва се за сгъстяване или допълване на треса.

Много магазини педлагат предварително разкороени треси, но в тяхното тегло се включват и щипките, което подвежда и клиентите за това, което ще получат.

Ние предпочитаме индивидуалното отношение към клиента, затова услугата зашиване и разкрояване се педлага отделно и с предварителна консултация с клиента.

Трудно е да се обобщи всичко за косата за удължаване с няколко думи, затова посетете  нашия сайт www.bgunique.com, a нашите онлайн консултанти ще ви насочат и дадат нужната информация.