Цветни лещи – история

Контактните лещи са познати от много отдавна. Първи въвежда идеята, в своите проекти, Леонардо да Винчи през далечната 1508г. Идеята търпи развитие чак 3 века по късно ( 1823г), когато идва и реалната концепция за масов продукт с широко разпространение. За съжаление първите опити за изработка на лещи не са били особено успешни. През 1887 са произведени лещи изработени от стъкло и покриващи цялата повърхност на окото.

Следват няколко години без особено развитие в сектора, до пускането на първите лещи от пластмаса- 1939 грод. Материала става много по-лек, мек и  лесен за обработка и носене, както и много по-евтин. Това води до бурно развитие в сектора. До 2002 год., когато е удобрен и хибридния материал- силиконхидрогел. Този нов материал дава възможност не само за по-точна корекция на зрението, по- лесна употреба на лещата без да влияе на окото, но и най-големия пробив. С лещи изработени от този материла можете да спите с лещите си.

Някъде между 1939 и 2002 са се появили и нашите любимци цветните козметични лещи. Изключително лесни за употреба и осъвършенствани наред с диоптричните лещи. Днес цветните лещи са изключително достъпни, много по-евтини от преди, а моделите и цветовите комбинации хиляди.

Цветни лещи на топ цена от www.bgunique.com , от 15 до 35лв.