Тайните на опушения грим

През последните няколко години сивите или черни сенки за очи завладяха вечерния грим. Опушения черно-сив грим нямаТайните на опушения грим как да не остане незабелязан. Това важи особено много за дамите с по-светли очи, които определено изпъкват на фона на контрастните тъмни сенки. Много тъмния грим дълги години беше табу, поради факта, че се смяташе за много тежък. Но в правилните пропорции и добро нанасяне има страхотен ефект.

Ето и няколко съвета как да се нанасят сиво-черните сенки правилно:

1. Подготовка на клепачите за нанасяне на сенките.

Нанесете основа за очи на клепача като започнете от миглите и продължите към веждите. Нанасянето на основа спомага на сенките да се запазят по-дълго и ги предпазва от размазване и падане, също така придава блясък на кожата.

2.Избор на сенки

Изберете сив (по избор може и черен) цвят, който да подхожда на вашите очи. Прибавете друг цвят подходящ за вашите очи. Бронзовите оттенъци. Бронзовите нотки карат сините очи да блестят. Оттенък от лилаво прави зелените очи да оживеят, а зелените тонове лешниковите очи оживяват. А вливането на мъничко синьо подобрява кафявите очи.

3.Нанасяне

Нанесете сивите сенки по клепача, като се уверите, че не остава празно място между нанесените сенки и миглите. Нанасяйте цвета около миглите по клепача,нанасяйте цвета по-отчетливо ако целите по-драматичен облик. Същевременно избягвайте образуването на „остри ъгли“ като ги разпръснете с пухкава четка от косми-за сенки. Точно тази процедура създава опушения ефект. Следващата стъпка е нанасянето на подчертаващия цвят сенки от друг цвят във вътрешните ъгли на очите и около.Това се прави с цел да се определят границите на цветовете и да се придаде осветеност на грима.

Продължаваме към следващата стъпка.

4.Оформяне.

Създайте форма на сенките като нанесете по-мек молив за очи в основата на миглите, така се изразява формата на очите. Моливът може да е черен или с оттенъците, които сте избрали за сенките си (изборът е ваш). Не бива да прекалявате с молива, за да не направите миглите си да изглеждат тежки.Допустимо е да нанесете молив и на долните мигли.

5.Финал

Крайния етап е с почистването на падналите частици от сенки по лицето. Това може да стане с „издухване“ с четчица за руж например. Нанесете коректор под окото,за да изсветлите погледа и го запечатайте с пудра. Довършете с един слой пудрата. Финалната стъпка е нанасянето на спирала.

И ето гримът е готов. Препоръчва се използването на палитри със сенки с повече  от 20 цвята с цел по-лесен избор на нужните цветове.