Коса за удължаване – възможни проблеми и техните решения

Косата за удължаване изисква доста грижи. Понякога под влиянието на различни фактори възникват проблеми, с които не всеки може да справи, особено в домашни условия. Ето и нашите съвети, за възможните проблеми и техните решения.

Косата капе

Тук има две възможни причини и съответно решения:

Косата капе от самия шев на тресата. Това се случва след определено време на употреба на косата, шевът се отпуска. Проблема не е сериозен и е лесно преодолим достатъчно е да се подсили стария шев.

Косата капе в следствие на накъсване на косъма . Това е чест проблем, който възниква в следствие на изсушаване и изтощаване на косъма. Изисква не само хидратираща, но и подхранваща терапия. Следвайте съветите измиване, които сте получили при покупката на косата.

Косата не се боядисва

Този проблем възниква само и единствено при неправилно третиране на косата. Тоест ако косата не може да се боядиса, става на петна или придобива странен отенък, то тогава нещо е объркано при нанасянето на боята. Възможни са :

Преминаване от един в друг цвят

Изсветляване – Задължително само и единствено след консултация със специалист фризьор и под негово наблюдение.

Потъмняване от русо към кестеняво – В зависимост от отенъка на русото и вида на  използваната боя , косата може да придобие “син”, “зелен” и др. отенък. (това е характерно за всички коси, дори и собствената).  За да се избегне този ефект се прави постепенно потъмняване, на няколко етапа. Друг удобен вариант е прибавянето на цветни пигменти, преди или във самата боя, неутрализиращи русото. Това е много индивидулен процес и зависи от вида използвана боя , състоянието на косата. И все пак ако решите да се справите сами в домашни условия, проверете предварително, върху опаковката възможните цветови резултати.

Неравномерен резултат –  Косата за удължаване става на петна или цвета не е равномерен. Най-често проблема възниква след като се пренебрегне факта, че повечето не сурови (обработвани коси) имат защитаващи косъма покрития. Това са смоли и силикони за предпазване на косъма, които пречат на боята да “оцвети “ косъма. Този ефект се избягва много лесно – просто намокрете косата преди да я третирате, само с вода без да я миете с шампоани и т.н.

Очаквайте и ще съвети, съвсем скоро…..

Статията е предимно насочваща и информативна, също така отговаря на възможни проблеми при коси за удължаване предлагни от www.bgunique.com или сроден клас коси. За по-добри резултати се консултирате с фризьора си и търговеца продал ви косата.