Грижа за цветните лещи и през лятото

Цветните лещи са задължителен аксесоар и през лятото. Независимо какви лещи използвате е важно да знаете, че през лятото лещите  са изложени на по-различно влияние.

Първото и най-важно нещо са слънчевите лъчи. Дори и да носите цветни лещи, не забравяйте слънчевите си очила. Лещите не могат да ви осигурят същата защита. Изключват се случаите, в които изрично е опоменато за UV филтър върху лещите.

През горещите летни дни плажът е задължителен. Не е забранено да носите лещите си, когато сте на плажа, но там вероятността да ги замърсите е много по-голяма. В случай, че решите да плувате, хлорирната вода в басейна може да увреди стуктурата на лещата. Това е особенно важно при меките лещи с по-високо водно съдъжание каквито са в повечето случаи цветните лещи.  И така не забравяйте да свалите лещите си преди плаж, но ако все пак решите обратното ползвайте очила за гмуркане, когато сте под водата.

И не забравяйте винаги промивайте лещите си преди и след всяка употреба. Сменяйте разтвора в контейнерите за съхранение на не повече от 2 дни.

Вижте и предложенията на www.bgunique.com за свежи и  летни цветове лещи.