Зашиване на клипс щипки и разкрояване на редове при естествена коса за удължаване

needle-purple-thread-hi

Поставянето на коса за удължаване чрез клипс щипки е един от най – разпространените методи. Той дава възможност и за по-лесна поддръжка на самия екстеншън. Зашиването на клипс щипките става само след като от тресата е разкроен и отрязан ред (единичен , двоен или дори троен). Самите редове се разпределят според размерите на главата , прическата и количеството коса за удължаване, с което разполагаме.

Видове клипс щипки:

Според размера са големи, средни и малки.

  • Малки – не повече от 2,2 см. Понякога могат да се окажат неудобни заради малкото количество коса, което могат да захванат.

  • Средни – 2,8см . Най-разпространени и често използвани.

  • Големи – 3,5см .Откриват се много трудно в търговската мрежа. Клиентите не ги предпочитат поради непрактичните размери.

Според гребенчето – Има различни зъбци на самата щипка, използват се различни видове. Избора основно е на клиента според лични вкус.

Цвят на клипс щипките – цветовете са много , но са съобразени със основните цветове при самите коси :

  • Бежов – за руси и много светли коси

  • Кафяв – за кестеняви коси, шоколад, кестен и т.н.

  • Черни – за черни коси, могат да се  ползват и при по-тъмните кестеняви цветове.

Поставяне (зашиване) на клипс щипките. Поставят се между 2 и 4 клипс щипки на един ред , в зависимост от ширината му. Клипсите се зашиват подобно н копче, прокарвайки конец през дупчиците(ушичките) на щипката от двете й страни. Редовете от тресата също е хубаво да бъдат обшити по цялата ширина. Това придава допълнителна здравина на шева на тресата. При двоен ред е възможно да се пропусне  цялостното обшиване на реда, стига на него да има прикрепени достатъчно клипс щипки. При направата на троен ред е недопустимо да няма шев по цялата ширина.

Контролни места за поставяне на клипсите и размери на редовете.

Задължително поставяме по няколко щипки на един ред  – в средата и в двата края. Така един средно голям ред побира между 3 и 4 щипки. Рядко се поставят 2 щипки на ред. Размерите на реда са приблизително равни на ширината на треса от 100 гр (150см).  При стъпаловидно поставяне на главата редовете се поставят на нивото на слепоочията , ушите и ниско на врата в края на косата.

Дано сме ви били полезни !!! Ще очакваме вашите въпроси и коментари 🙂