Маникюр – кратка история

Маникюрът е козметична процедура на ноктите и ръцете, извършвана в домашни условия или в подходящ за целта салон. Под маникюр не се разбира само грижата за ноктите, но също така и за ръцете. Маникюрът се състои в пилене, оформяне, лечение на повърхността на ноктите, масаж на ръцете и поставяне на лак.

Думата „маникюр“ идва от латински: “manus” – ръка и “cura” – грижа.  Историята на минкюра започва преди 5000 г. За пръв път в арабския свят са използвали кана, за да декорират ноктите си. През вековете се използвали предимно червени и черни нюанси- носени от Клеопатра и Нефертити. На по-късен етап се появява и тенденцията за по-дълги  нокти.  В Китай демонстрирали висок стандарт и класа с дългите си нокти. За жените с чупливи нокти през 20в. бил открит акрила. Значим момент в развитието на маникюра е появата на френския маникюр,някъде през 1920-1930 г., който е актуален и до днес.

Обработката на  ноктите може да включва прилагането на изкуствени нокти и гел , като най-популярни технологии. В допълнение декорирането на ноктите се е превърнало в цяло изкуство. Използват се лепенки, апликации, малки камъчета, ръчно рисувани декорации и много други.
Маникюра е неразделна част от живота на всяка жена и добър инструмент за внасянето на свежа нотка във визията.
На перфектен маникюр, по ваше желание, можете да се насладите след посещение в нашия салон Bgunique- http://www.xn--80ancbjiodemdmc7a9i.com/