Арганово масло от козметичната серия на Paul Mitchell във фризьорски салон BGUNIQUE

Маслото от плодовете на мароканската аргания се счита за едно от най-ценните и скъпи масла в света. Аргановото масло от козметичната серия на Paul Mitchell, предлагано от BGUNIQUE, ще ви докаже изключителните свойства на „течното злато”.

Някои любопитни факти за Аргания бодлива (Argania spinosa) – „дървото на живота“ или „желязното дърво“:

В долината на река Дра, в покрайнините на Сахара, на площ по-голяма от 8000 кв. км растат над 2 млн. дървета. Argania spinosa е дърво с изключително дълбоки корени и големи бодли, височината му достига до 10 метра, а обиколката на короната му надвишава 15 метра.

Плодовете на дървото са зелени и приличат на маслини, но са по-големи и закръглени. Във вътрешността на плода е разположена костилка с много твърда черупка, в която има по три ядки. Именно от ядките се произвежда безценното масло от арган. Процесът е дълъг и трудоемък, за производството на 1 литър масло са необходими повече от 20 часа. Дървото на живота живее около 150-250 год.

Безценното масло има дълбок златист цвят с аромат на орех и екзотични подправки. Местни африкански племена, известни като бербери, всяка година събират около 350 000 тона семена от аргания, за да произведат над 12 милиона литра масло с изключителни лечебни и хранителни свойства.

Маслото от плодовете на мароканската аргания се счита за едно от най-ценните и скъпи масла в света. С течение на времето се превръща в едно от най-полезните и ценни масла в козметиката. Богато е на витамин Е, Омега – 3 и Омега – 9 мастни киселини, линолова и олеинова киселина, антиоксиданти, минерали, полифеноли и каротеноиди, които го правят изключително благотворно в грижите за тялото. Изключително леката текстура на аргановото масло, която не оставя мазни следи и не отежнява, има особено ефективно влияние за подхранване на изтощената, увредена или много суха коса. Може да се използва като цялостна терапия върху скалпа или като допълнителна грижа върху краищата.

Аргановите плодове са толкова ценни, че всички насаждения с тази култура са под защитата на ЮНЕСКО.

Арганово масло на Paul Mitchell ще открите във фризьорски салон BGUNIQUE. Цена 25 лв. За консултация с нашите специалисти и/или за поръчка Ви очакваме на телефоните ни: 0895 123 411 § 0892 414 465 или в офиса на BGUNIQUE: 0886 131872 § 0899 123348