Гримът и лятото

Лятото е вече в разгара си. Неговата пъстрота и цветност са вдъхновение и за един по-ярък и слънчев грим. Ето и няколко Гримът и лятотосъвета и тенденции за грима през лято 2011.

Старайте се да не използвате фон дьо тен през летните месеци. Лятото е сезон, в който е хубаво да оставите кожата да диша. Добър заместител за летните месеци е ружът под скулите. Ако ли все пак се нуждаете от него, заложете на овлажняващ или матиращ фон дьо тен.

Що се отнася до подходящите цветове за лято 2011 насочете се към тюркоаз, оранжево, тревисто зелено, жълто, ярко червено, лавандула. Яркостта и пъстротата на тези цветове ще ви отведе на точното място в точното време. В тези нюанси  ще бъдете едновременно в синхрон с цветовете на природата и ще си осигурите едно по-лъчезарно и топло излъчване.

Летният грим трябва да бъде свеж, дискретен, естествен и подмладяващ. Добър вариант за постигането му са ярките сенки за очи, съчетани с тънка очна линия. Тази комбинация ще ви придаде нежно, секси и актуални излъчване, без да изпитвате дискомфорт от наложения грим в съчетание с горещините.

За по-младите и екстравагантни представителки на нежния пол, цветната очна линия е хитово решение. Съчетайте я с ярки оранжеви или червени устни за да завършите вашата разкрепостена визия.

Актуално решение, в случай на официално събитие или вечеря, се явява опушения грим. Той остава на мода и през този сезон, а както и по всичко личи, възможно е тази тенденция да се запази актуална и за в бъдеще.